Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

                            ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟΣ

 Το σχολείο ανέκαθεν ήταν, είναι και θα είναι κομμάτι της κοινωνίας. Επηρεάζει, διαμορφώνει χαρακτήρες, καλλιεργεί στάσεις και αξίες, τροφοδοτεί την κοινωνία και συνάμα το ίδιο ανατροφοδοτείται από αυτήν. Αυτή η αμφίδρομη σχέση, θα πρέπει να γίνεται αντιληπτή από τους λειτουργούς της εκπαίδευσης, τους γονείς,  τους μαθητές, τους επιστημονικούς συνεργάτες, τους συμβούλους και από οποιονδήποτε έχει σχέση με την εκπαίδευτική σχολική διαδικασία.
Στα πλαίσια αυτής της θεώρησης, και της αναγκαιότητας ενός "ανοιχτού" σχολείου στην κοινωνία, την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015, στην αίθουσα της Ε΄τάξης του δημοτικού σχολείου Γεωργιούπολης, πραγματοποιήθηκε μία παρουσίαση, από τον γονέα κ. Νίκο Κοκολάκη, με θέμα τον " Ραδιοερασιτεχνισμό". Ο κύριος Κοκολάκης είναι  πτυχιούχος ραδιοερασιτέχνης. Σύμφωνα με τον ίδιο, εξετάσεις μπορούν να δώσουν και παιδιά από 12 χρονών και πάνω.
   Την παρουσίαση παρακολούθησαν οι μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης του δημοτικού σχολείου Γεωργιούπολης. Φάνηκε να το διασκέδασαν, αφού μίλησαν στον ασύρματο με ραδιοερασιτέχνες από τα Χανιά,  και συνομίλησαν μεταξύ τους  στο προαύλιο χώρο του σχολείου με μικρούς ασυρμάτους.
 Παρακάτω θα βρείτε φωτογραφίες από αυτήν την παρουσίαση καθώς και ένα power point του κ .Νίκου Κοκολάκη, που μας εξηγεί κάποια πράγματα για τον ραδιοερασιτεχνισμό. Τον ευχαριστούμε πολύ!










...τα μηχανήματα...







....προσπαθούμε να τους  ακούσουμε...



























...ο κ.Κοκολάκης επικοινωνεί με τα Χανιά..



















...εδώ δημοτικό σχολείο Γεωργιούπολης  με ακούτε;...











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας