Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

   Η ζωή σε ορεινά και πεδινά χωριά.

Στα πλαίσια του σχεδίου εργασίας(project) " H ζωή στην πεδιάδα και στο χωριό " οι μαθητές της Ε' δημοτικού ασχολήθηκαν με το τρόπο ζωής των ανθρώπων στα βουνά και στις παραθαλάσσιες-πεδινές περιοχές  του νομού Χανίων Κρήτης. 
Το project διήρκεσε μία εβδομάδα. Τα παιδιά ήταν χωρισμένα σε τεσσερις ομάδες. Συνέταξαν στην τάξη ένα ερωτηματολόγιο, σύμφωνα με το οποίο έκαναν τους δημοσιογράφους, στα χωριά που επισκέφτηκαν. Πήγαν σε καφενεία, ρώτησαν τους κατοίκους για τις συνθήκες ζωής στο χωριό, τις δυσκολίες καθώς και τις ασχολίες τους εκεί.
Επίσης πληροφορήθηκαν για την χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής, έβγαλαν φωτογραφίες, πήραν ως αναμνηστικά δώρα τοπικά προϊόντα, και αφουγκράστηκαν τα προβλήματα και τα παράπονα των κατοίκων που έχουν από την πολιτεία και το κράτος. Σε αυτό το σπουδαίο εγχείρημα βοήθησαν  οι γονείς των παιδιών οι οποίοι μετέφεραν τα παιδιά στα χωριά και φρόντισαν για την ασφάλεια τους. Τους ευχαριστούμε πολύ.
Τα μέρη που επισκέφτηκαν τα παιδιά ήταν: Γεωργιούπολη, Ασκύφου(περιοχή Σφακίων), Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Αμυγδάλου(περιοχή  Αποκόρωνα).
Όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται, μπορούν να δουν το σχέδιο εργασίας που βρίσκεται στα αριστερά του blog μας, στην ετικέτα "σχέδια εργασίας"

...Η ομάδα που πήγε στη περιοχή της Γεωργιούπολης.. ...Παρουσίαση μέσα στη τάξη..






...Με τα τοπικά προϊόντα έφτιαξαν τον Κρητικό ντάκο..Παξιμάδια μυζήθρα, λάδι, ντομάτες,ρίγανη..






...Και φυσικά τα τιμήσαμε δεόντως..Δεν έμεινε τίποτα..







..Η ομάδα που επισκέφτηκε τα Καλαμίτσια..







...Τοπικά προϊόντα σταφίδες και μέλι...







..Η ομάδα που πήγε στ' Ασκύφου...







...Εργασία και χαρά,κατά την σύνθεση  πληροφοριών...







...Χλωρίδα και πανίδα...Ασκύφου..










...Κόβε, ράβε, ξήλωνε...







...Ανατροφοδότηση...









...Μια χαρούμενη ομάδα....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας