Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Αγία-Σοφία κατασκευή

   Σήμερα τα παιδιά παρουσίασαν μέσα στη τάξη το σχέδιο εργασίας (project) το οποίο      είχαν ξεκινήσει  τη προηγούμενη εβδομάδα. Οι μαθητές-τριες κατασκεύασαν στην τάξη την  Αγία-Σοφιά χρησιμοποιώντας πληροφορίες από το ντοκιμαντέρ που είχαμε δει σε μία διδακτική ώρα, από το βιβλίο και από το διαδίκτυο. Τα υλικά που χρησιμοποιήσαν ήταν πηλός γυψόγαζες βαζελίνη, χαρτόνι. Αυτό που πρόσθεσαν ήταν ... Μεράκι και φαντασία.
Μέσα στη τάξη με τη μορφή  γόνιμη συζήτησης αναστοχαστήκαμε γύρω από την ρωμαϊκή-βυζαντινή αυτοκρατορία, τους αυτοκράτορες, και τον τρόπο που αντιμετώπιζαν τη ζωή χτίζοντας μεγαλοπρεπείς ναούς, στολισμένους με χρυσάφι, μάρμαρα κ.α.  Μιλήσαμε για την ματαιοδοξία του αυτοκράτορα Ιουστινιανού   με το περίφημο ''Νενίκηκά σε Σολομώντα'' καθώς και για το επιβλητικό κτίσμα της Αγίας Σοφίας.

( Το σχέδιο εργασίας μπορείτε να το κατεβάσετε από την ετικέτα ''σχέδια εργασίας (project)'' που βρίσκεται στο αριστερό μέρος  του blog  μας.)


....Ένα πάρα πολύ ωραίο σχέδιο εργασίας με χαρτόνι, γυψόγαζες κ.α υλικά... Λεπτομέρεια οι 4 μιναρέδες γύρω από την Αγία Σοφία... 





..Η πόρτα η κεντρική (το μαύρο χαρτόνι)....





...Αγαλματάκια από πηλό  στο προαύλιο μέρος της Αγίας Σοφίας......







...Κατασκευή του τρούλου...







...Θεμέλια από πηλό..








....Συνεχίζουμε...







 ......Πάρα πολύ ωραίο σχέδιο εργασίας και από αυτή την ομάδα.....




....Μπράβο στην ομάδα....






...Μπράβο και σε αυτήν την ομάδα....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας